Rideskole og gårdsbesøk

Rideskole og gårdsbesøk

Stallkurset er et introduksjonskurs til hestens verden for de uten tidligere hesteerfaring, og er obligatorisk før ridekurs her.

På stallkurset går vi gjennom mange forhold omkring det å omgås hest som er viktige å kunne, før man setter seg opp på hesteryggen. De som ikke har drevet aktivt med hest tidligere skal bli fortrolige med hestene våre, lære hvilke sikkerhetsregler som må følges og bli bedre kjent med hvordan hester generelt tenker og oppfører seg. I to økter á 2 timer skal vi kose oss sammen med hestene, bli bedre kjent med dem – lære hvordan de liker å bli børstet, om de er kilne, når de kan komme til å bite og hva de liker best å spise. Våre firbeinte venner gjør av og til ting vi mennesker kan bli litt forundret over, og de er litt lettere å ri hvis vi kjenner dem på forhånd.

Bilde_014[1]

Alle deltakerne får lekse og oppgaver som skal løses i løpet av kursdagene.

Dag 1: Bli kjent. Sikkerhet omkring hesten og i stallen, hvordan de skal børstes, annet stell av hesten, lære om hestens kropp og noen av hestens instinkter.

Dag 2: Stell i stallen, hestens utstyr og stell og bruk av det, hvordan leie hesten. Sitte opp og stige ned fra hesten. På slutten av kurset får alle ta en liten riderunde på gårdsplassen.

Mye av det du lærer må gjøres mange ganger før du klarer det skikkelig, men med dette kurset vil gi deg grunnlag for å vite hvordan du skal trene videre. Det er faktisk ganske mye jobb med en hest, men det er koselig arbeid og vi får masse belønning fra hesten når den er frisk, glad og fornøyd

Ridekurs og rideturer tilpasses rideelevenes erfaring og alder. Vi legger stor vekt på sits og balanse og en myk hånd på tøylene. Ridningen skal være trivelig både for hest og rytter. For å bedre balansen til rytteren, har vi mye barbakridning og balanseøvelser. Vi underviser i dressur, sprang og Mounted Games – men rir også masse på tur. Vanlig ridetime eller tur varer i 45 minutter, men lengre rideturer kan avtales. 

Gårdsbesøk med ridning er et tilbud der ridning inngår som en del av et mer helhetlig opplegg rundt hesten – der samvær og gode opplevelser står i fokus. Der det å VÆRE, finne roen og harmonien i stallen og sammen med hestene er overordnet. Vi er sammen i stallen, møkker, steller hest og utstyr – og vi rir! Opplegget spesialtilpasses de som deltar, og det er maksimalt 4 deltagere om gangen. Foreldre og familie kan være til stede dersom det er praktisk. Er det yngre barn og uerfarne eller usikre deltagere, kan det være ønskelig at foreldre eller en annen voksen deltar og hjelper til. Hvordan vi gjør dette avtales i hvert enkelt tilfelle. Gårdsbesøk med hest kan avtales som en fast, ukentlig aktivitet. Hver enkelt gang varer i 2 timer. Det er også mulig å avtale enkelt-besøk.