Om oss

Om oss

Valdres-Stallen holder til i Stasjonsgoto 41, 43 og 45 på Midtre Bjørgo Gård som ligger midt i Valdres, ca. 10 minutter fra Bagn, 20 minutter fra Fagernes og 30 minutter fra Dokka. Anne og Arne ønsker velkommen til gårdsbesøk, og border collien, Mia, har fast jobb som velkomstkomité. Huset vårt er romslig med plass til flere overnattingsgjester. Vi lager maten sammen, og måltidene inntas gjerne ved det store langbordet i stua. Anne har hovedansvaret for hester, geiter, kaniner og rideskole. Slått og gårdsarbeid gjør vi sammen, og det er alltid noe å finne på her på Bjørgo. Valdres-Stallen er godkjent Inn på tunet gård av Stiftelsen Norsk Mat. 

Fotograf vinterbilde øverst Katja Jensen Photography 

Huset vårt i Stasjonsgoto 43
Det grønne gårdshuset der bestemor bor. Stallen er i bakgrunnen.
garden11[1]
Låven der hestene bor. Nede til høyre ligger gamle Bjørgo togstasjon.

I det grønne gårdshuset bor Bestemor. Hun er «skrubbsår-ekspert» og lager veldig gode vafler. Bestemor er også sjefen i hønsehuset, og sanker egg fra hønene hver dag. I andre etasje i det grønne gårdshuset bor Kari-Ann og Kasper. I huset over verkstedet bor Gunn. Vi har også en grønnmalt og trivelig campinghytte på gården med 2 soverom, en kjøkkenkrok og sittekrok. Her er det ikke innlagt vann eller toalett, men det har vi i stallen. I bakgrunnen og på det tredje bildet ser vi den store 3-etasjes låven der vi finner både hønsehuset og stallen som alle hestene, geitene og kaninene bor i. 

Veibeskrivelse - gateadresse: Stasjonsgoto 43, 2910 Aurdal Hvis du kommer sørfra på E-16 (fra Hønefoss):

Fra Bagn er det ca. 10 min. å kjøre. Idet veien retter seg ut og du kommer ut av et skogholt, ta grusveien til høyre ved et lite gult veiskilt det står “Bjørgo st.” på. Det er også et skilt for gangvei til Aurdal 5,5 km. Avkjøringen er rett ved ridebanen vår. Følg grusveien som går i sving oppover, over jernbanesporet, og ta den veien til høyre som går rett nedenfor låven (det er stallen vår!). Du kan parkere på gårdsplassen eller ved det lysbrune grendahuset som ligger vis-a-vis låven (på venstre side av grusveien), på veien som går til venstre langs jernbanelinja, eller nede ved ridebanen. Ved grendahuset er nok beste stedet hvis du har hestehenger.

Hvis du kommer nordfra på E-16 (fra Fagernes):

Fra Fagernes er det ca. 20 min. å kjøre. Følg E-16 mot Hønefoss. Etter avkjøringen ved riksvei 33 til Dokka/Lillehammer går E-16 i en sving. Når den retter seg ut, rett før skogholtet, sving til venstre ved et lite gult veiskilt det står “Bjørgo st.” på. Ellers som beskrevet ovenfor.

Hvis du kommer sørfra på fylkesvei 33 (fra Dokka):

Fra Dokka er det ca. 30 min. å kjøre. Følg fylkesvei 33 over Tonsåsen. Fra avkjøringen til Bjørgo-åsen er det ca. 3 km. Ta første avkjøring ned til venstre etter det røde og blå huset på venstre side som ligger veldig nære veien (ca. 300 m. etter huset). Like ved avkjøringen er det også bussholdeplasser på begge sider av veien – bussholdeplassen i kjøreretningen kommer litt etter avkjøringen. Nå har det også kommet opp et nytt skilt for gangvei til Aurdal 5,5 km. Det lys-brune huset på høyre hånd er grendahuset hvor det går an å parkere. Låven på venstre hånd er stallen vår – se beskrivelsen for parkering ovenfor.