Black Beauty

Amerikansk sportsponni, født 1999.

Reg.nr.: NPA B 900
Født: 1999
Rase: Amerikansk sportsponni
Mankehøyde: 1,27
Eier: Ida Bjørkheim

Black Beauty kjøpte vi høsten 2007 som et nytt innskudd til rideskolen og som en ponni Erik kunne videreutvikle seg med etter at han hadde vokst fra shettisen sin Maja. Beauty er med på det meste; piknik, epleslang, bading og skogsturer. I tillegg er hun en veldig morsom ponni i både sprang, dressur og mounted games. Fortiden til Black Beauty vet vi veldig lite om, annet enn at hun er importert fra USA til en galoppstall i Norge.

Med rytter er Black Beauty er veldig følsom og morsom hest. Hun svarer lett på sjenkel og liker å gå frem. Ved håndtering er hun snill og grei, men liker at det skjer ting, så blir hun stående lenge stille og kjede seg kan hun nappe litt eller dytte litt på mennesket sitt for å si ifra at det gjerne må skje litt mer action. Er det surt, kald og vått ute synes Beauty at det er deilig å komme inn i en tørr og varm stall, på veldig varme sommerdager synes hun også det er deilig å være inne i stallen, ellers trives hun aller best ute på jordet med de andre hestene hvor hun kan løpe og leke.

I 2009 var Black Beauty med i flere konkurranser for det norske hovedlanslaget i mounted games. Hun gikk Nordic cup i Norge med Maren Lande på ryggen, og North European Champs med Heidi. Hun deltok også i konkurranser med klubblag. Black Beauty er et godt talent innen mounted games med mye hurtighet, små og korte svinger og bra brems.

Black Beauty ble solgt september 2012. Hun har nå flyttet til sin nye eier, Ida, på Vågå hvor vi vet hun vil få det kjempefint.